top of page

"Crui" com a contra-discurs, que treballa les fronteres de la ficció que s’implanta i s’empelta de prospecció. Una novel·la d’idees. Una novel·la política i una política de la novel·la. Una ficció enciclopèdica. La novel·la que es fa càrrec de les qüestions crucials de la seva època i de la seva cultura. Wittgenstein deia sobre l’art: els homes d’avui creuen que els savis són aquí per tal d’ensenyar i els poetes i els músics per alegrar-los, divertir-los. Que puguin ensenyar-los alguna cosa no els passa pel cap. Com si la poesia, la literatura, hagués de ser pura celebració. I aquí la novel·la no és estranya al coneixement. Aquí hi ha el mateix rigor i la mateixa exactitud que reclamen molts a la ciència. Entén l’art com a forma de coneixement. I això avui mateix és un escàndol. I una amenaça. Aquesta és una de les grans audàcies i l’ambició d’aquest text". 

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.

SEBASTIÀ PERELLÓ: Dir per l’escletxa que fibla. Crui de Joan Buades

Sebastià Perelló © Jean Marie del Moral

DDFGYKPWsAAPeSp.png
mesquida.0.png

Joan Buades ha sabut rebre el llegat de la literatura europea i transformar-lo en una novel·la d'idees absolutament original, ambiciosa i amb una qualitat estilística remarcable, És tot un descobriment.

És una novel·la plenament reeixida... És una investigació sobre els límits del Mal. Diria que parteix d'una perplexitat: el de la condició de qui ha patit, ha viscut, ha presenciat o ha causat segons quines atrocitats. Som tots humans, o ho som tots de la mateixa manera?

bottom of page